Warning: Undefined variable $breadcrumb in /data/sites/web/indexpeoplenl/www/wp-content/themes/indexpeople/functions.php on line 841
The-Index-People-werken3

Beleggingsbeleid: Onze overtuigingen

Wij sluiten emoties en het doen van voorspellingen uit

We hanteren een institutionele aanpak en een beleggingsbeleid dat in objectieve regels is vastgelegd. Emoties en het doen van voorspellingen zijn uitgesloten. Door niet met uw geld te speculeren en scherp op de kosten letten, valt het rendement op lange termijn bij Index People hoger uit dan bij vermogensbeheerders die beleggen op basis van voorspellingen en verwachtingen.

Wij beleggen niet op basis van voorspellingen en baseren ons op wetenschappelijk onderzoek. Dat onderzoek leidde tot de volgende overtuigingen:

  1. Kosten gaan ten laste van het rendement
  2. Timing en stockpicking werkt niet
  3. Spreiding verlaagt het risico.

Kosten verlagen

Passief beleggen

Index People is een passieve vermogensbeheerder maar dat wil niet zeggen dat we stilzitten. We zitten altijd in de markt. Hiermee worden kosten van extra transacties vermeden.

Zo laag mogelijke kosten

Bij Index People zijn er op twee vaste momenten per maand transacties. Efficiënt én kostenbesparend!

Herbalanceren

Index People monitort continu de verhoudingen in de portefeuilles. Wanneer een belegging of beleggingscategorie 15% afwijkt van de normweging dan herbalanceren we alle portefeuilles en zetten we ze terug naar de afgesproken weging van uw beleggingsprofiel. *

*Indien maatwerk, evt. niet van toepassing

Wij speculeren niet

Gevoelens en emotie laten we achterwege

We baseren ons niet op modellen, analyses of marktgevoelens. Over een periode van tien jaar slaagt slechts 2% van de vermogensbeheerders erin om een hoger rendement te halen dan het marktgemiddelde. Wij doen niet aan voorspellingen en dat levert uiteindelijk een hoger rendement op.

Bekijk ook onze strategische asset allocatie.

Maatwerk beheer

Maatwerk oplossing voor uw wensen

Bij ons kunt u terecht voor op maat gemaakte oplossingen die volledig aansluiten bij uw specifieke behoeften. Wij begrijpen dat elk individu, elk bedrijf en elke situatie uniek is, daarom streven we ernaar om een maatwerkstructuur te ontwikkelen die perfect past bij uw doelstellingen en wensen.
Bij het ontwerpen van uw oplossing houden we rekening met verschillende factoren. Allereerst besteden we aandacht aan de kans op rendement. Bij ons komt uw rendement van uw beleggingen ten goede aan u en dat u de gewenste resultaten behaalt. Daarom analyseren we zorgvuldig uw doelen en stellen we een strategie op die gericht is op het maximaliseren van het rendement op uw investering.

Beleggingsprofielen

Het uitganspunt van een beleggingsportefeuille staat in veel gevallen al omschreven in het beleggingsstatuur.
Het statuut is het startpunt voor het bepalen van verschillende zaken op het gebied van beleggen. Op het moment dat een organisatie nog niet in het bezit is van een statuut adviseren wij altijd om een statuut op te stellen. Wij hebben ook de nodige ervaring bij het helpen opstellen van een beleggingsstatuut.

Het prettige aan een statuut is dat u te allen tijde hierop kan terugvallen. Wanneer wij het beleggingsstatuut onder de loep hebben genomen. Maken wij een portefeuille die goed mogelijk aansluit bij het statuut en wensen van het bestuur. Zaken die wij meenemen in het proces betreffen de kosten van beleggingsproducten, spreiding, de initiële allocatie en duurzaamheid. Dit alles leidt uiteindelijk tot een hoogwaardige en efficiënte beleggingsportefeuille. In sommige gevallen kan het zijn dat een van de standaard beleggingsoplossingen die hieronder staan vermeld voldoen.

Brede beleggingsportefeuille

Bij Index People willen we via indexbeleggen een optimale balans bereiken tussen efficiency en spreiding, waarbij uw gewenste risicoprofiel als uitgangspunt dient. Daarom kiezen we voor een wereldwijd gespreide beleggingsportefeuille afgestemd op de economische productiviteit wereldwijd. We bieden u de mogelijkheid om in 3 verschillende hoofdgroepen te investeren, namelijk:

1. Aandelen, waarbij we regionale verdelingen en onderverdelingen maken tussen large-, mid- en small-caps
2. Obligaties, waarbij we de verdeling maken tussen staats- en bedrijfsobligaties
3. Alternatieven, waarbij u kunt denken aan categorieën als grondstoffen en vastgoed.

Onze specialisatie is het selecteren en efficiënt beheren van indexbeleggingsoplossingen tegen zeer lage kosten, zonder concessies te doen aan persoonlijke service en kwaliteit. Vermogensbeheer is bij Index People al mogelijk vanaf €100.000.

?

Wilt u hierover van gedachten wisselen?