The-Index-People-werken3

Beleggingsbeleid: onze overtuigingen

Wij sluiten emoties en het doen van voorspellingen uit

We hanteren een institutionele aanpak en een beleggingsbeleid dat in objectieve regels is vastgelegd. Emoties en het doen van voorspellingen zijn uitgesloten. We hebben een scherpe focus op kosten en zorgen voor een wereldwijde spreiding van beleggingen. Hierdoor loopt u geen beleggingskansen mis.

  1. Kosten gaan ten laste van het rendement
  2. Timing en stockpicking werkt niet
  3. Spreiding verlaagt het risico.

Maatwerkbeheer

Bij ons kunt u terecht voor op maat gemaakte oplossingen die volledig aansluiten bij uw specifieke behoeften. Wij begrijpen dat elk individu, elk bedrijf en elke situatie uniek is, daarom streven we ernaar een maatwerkstructuur te ontwikkelen die perfect past bij uw doelstellingen en wensen.
Bij het ontwerpen van uw oplossing houden we rekening met verschillende factoren. Allereerst besteden we aandacht aan de kans op rendement. Daarom analyseren we zorgvuldig uw doelen en stellen we een strategie op die gericht is op het maximaliseren van het rendement bij een vooraf bepaalde risicohouding.

Beleggingsprofielen

Het uitgangspunt van een beleggingsportefeuille is in veel gevallen al omschreven in het beleggingsstatuut. Het statuut is het startpunt voor het bepalen van verschillende zaken op het gebied van beleggen. Op het moment dat een organisatie nog niet in het bezit is van een statuut adviseren wij altijd om een statuut op te stellen. Wij hebben ook de nodige ervaring in het opstellen van een beleggingsstatuut.

U kunt te allen tijde op het statuut terugvallen. Wij kunnen een portefeuille samenstellen die zo goed mogelijk aansluit bij het statuut en wensen van het bestuur. Zaken die wij meenemen in het proces betreffen de kosten van beleggingsproducten, spreiding, de initiële allocatie en duurzaamheid. Dit alles leidt uiteindelijk tot een hoogwaardige en efficiënte beleggingsportefeuille. In sommige gevallen kan het zijn dat één van onze standaard beleggingsoplossingen voldoet.

Brede beleggingsportefeuille

Bij Index People willen we door indexbeleggen een optimale balans bereiken tussen efficiency en spreiding, waarbij het door u gewenste risicoprofiel als uitgangspunt dient. Daarom kiezen we voor een wereldwijd gespreide beleggingsportefeuille afgestemd op de economische productiviteit wereldwijd. We bieden u de mogelijkheid om in 3 verschillende hoofdgroepen te investeren, namelijk:

1. Aandelen, waarbij we regionale verdelingen en onderverdelingen maken tussen large-, mid- en small-caps
2. Obligaties, waarbij we de verdeling maken tussen staats- en bedrijfsobligaties
3. Alternatieven, waarbij u kunt denken aan categorieën als grondstoffen en vastgoed.

Ons specialisme is het selecteren en efficiënt beheren van indexbeleggingsoplossingen tegen zeer lage kosten, zonder concessies te doen aan persoonlijke service en kwaliteit. Vermogensbeheer is bij Index People al mogelijk vanaf € 100.000.

?

Wilt u hierover van gedachten wisselen?