Over Index People

Sinds onze oprichting in dienst van de belegger

Index People is in 2007 opgericht uit frustratie en noodzaak. In Nederland was efficiency en beleggen zonder tegengestelde belangen ver te zoeken. Daarom hebben wij een nieuwe invulling gegeven aan de rol van vermogensbeheerder. Wij vertellen u geen mooie verhalen, wij vertellen de naakte waarheid. Over speculeren, kosten én opbrengsten. Het is onze missie om in dienst te staan van u, zodat u kunt profiteren van het rendement op uw belegging. Want uw belang is ons belang. Zoals het hoort.

Index People behoort tot de grondleggers van indexbeleggen in Nederland. Het beheren van vermogen doen wij uitsluitend via index-oplossingen. Wij kiezen indien mogelijk voor indexfondsen in plaats van beursgenoteerde indextrackers (ook wel ETF’s genoemd). Indexfondsen kopen wij rechtstreeks bij vooraanstaande aanbieders (en niet op de beurs). Zo vermijden wij de handelskosten. Index People behoort tot de meest kostenefficiënte vermogensbeheerder van Nederland en dat is goed voor onze klanten. Wat niet weglekt aan kosten, komt ten goede aan het rendement.

Wij werken volgens duidelijke uitgangspunten. Dat rendement niet maakbaar is bijvoorbeeld. Rendement is wat de markt de belegger geeft voor het genomen beleggingsrisico. Verder is goed en breed spreiden belangrijk om het risico van een beleggingsportefeuille te verlagen.

Ook geloven wij niet in markttiming, het kunnen kiezen van het juiste in- en uitstapmoment. Volgens ons zijn financiële markten niet te voorspellen. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat actieve managers hun voorspellingen niet waarmaken. Volgens een onderzoek van Lipper, een autoriteit op het gebied van fondsenresearch, blijkt 85% van de actieve fondsen de index niet te kunnen verslaan. Een actieve manager voegt alleen kosten en beleggingsrisico toe.

De aanpak van Index People werkt. Wij halen op alle onafhankelijk onderzochte punten een hogere klantscore dan het gemiddelde van andere onderzochte vermogensbeheerders. Het volledige rapport leest u hier.

Uw extra rendement