Veelgestelde vragen

Kan ik mijn beleggingen online volgen?

De beleggingen in uw persoonlijke beleggingsportefeuille bij Index People zijn 24 uur per dag, 7 dagen van de week via een beveiligde login te volgen.

Is het mogelijk mijn beleggingen (gedeeltelijk) te verkopen?

Alle beleggingen die via Index People worden aangekocht en beheerd, zijn eenvoudig weer te verkopen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen bij Index People.

Waarom werkt Index People met vaste handelsmomenten en wat is de frequentie hiervan?

Bij Index People vinden de beleggingstransacties op elke tweede en vierde woensdag van de maand plaats. Het verzamelen van beleggingsorders reduceert het aantal losse transacties en daarmee worden externe kosten substantieel verlaagd.

Hoe en vanaf welk bedrag kan ik klant worden bij Index People?

U kunt klant worden door dit bijvoorbeeld op onze website aan te geven onder het kopje Klant worden of contact met ons op te nemen. Vervolgens stemmen wij het gewenste beleggingsbeleid met u af. Klant worden kan vanaf € 100.000,- vrij belegbaar vermogen.

Welke kosten rekent Index People?

Bij Index People rekenen we een uitermate lage beheervergoeding en een kleine vergoeding voor het beleggingsplatform. Deze kosten zijn afhankelijk van het belegde vermogen en staan vermeld op onze website onder het kopje Tarieven.

Welke rendementen heeft Index People behaald?

De actuele rendementen kunt u op onze website vinden onder het kopje Rendement.

Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten van het beleggingsbeleid?

Bij Index People streven we naar een optimale balans tussen efficiency en spreiding, waarbij het gewenste risicoprofiel van de klant als uitgangspunt dient. Indexbeleggen is het ideale middel, omdat de spreiding van risico’s tegen lage kosten gerealiseerd kan worden.

Wat gebeurt er bij een faillissement van Index People?

Index People verzorgt alleen het beheer van de beleggingen. Deze beleggingen staan op naam van de klant en vallen buiten een faillissement van Index People.

Waar staat Index People voor?

Bij Index People vinden we dat het rendement van een belegging ten goede hoort te komen aan de belegger. Daarom beheert Index People uw beleggingen zo efficiënt mogelijk. Hierdoor krijgt u meer rendement op uw belegging en verdwijnt er minder geld in het beleggingsproces.

Welke vergunningen heeft Index People en wie houdt er toezicht?

Index People heeft een vergunning om het vermogen van particuliere en zakelijke klanten te mogen beheren. De AFM en DNB houden toezicht op Index People. Daarnaast is Index People DSI geregistreerd en voldoet het aan de Asset Manager Code of Professional Conduct van het CFA Institute.

?

Beleggingsvoorstel aanvragen