Financieel adviseur

Index People biedt een uitgebreide dienstverlening met een focus op lage kosten, een hoge mate van professionaliteit en servicegerichtheid. Als aanvullend voordeel genieten relaties van financieel adviseurs korting op de beheerfee. Dit stelt financieel adviseurs in staat om hun klanten te voorzien van hoogwaardig vermogensbeheer tegen nóg gunstigere tarieven!

Lage kosten

Geen transactiekosten en geen BTW, slechts een overzichtelijke en lage all-in fee. Bovendien ontvangen relaties van financieel adviseurs korting op de al lage fee.

Meer weten over onze lage kosten?

 

Geen speculatie

De beurs voorspellen is onmogelijk. De combinatie van niet speculeren en een focus op lage kosten leidt volgens onderzoek tot hogere rendementen.

Meer weten over onze rendementen?

 

Persoonlijk en servicegericht

Samen zorgen we ervoor dat we het beste resultaat behalen voor onze gezamenlijke relaties. Wij zijn pas tevreden als iedereen dat is!

Meer weten over onze aanpak?

 

Om een klant goed te kunnen informeren over de mogelijkheden van vermogensbeheer bij Index People kunnen wij financieel adviseurs voorzien van (digitale) brochures, praktische boekjes en presentaties. Desgewenst kan een accountmanager van Index People ook (online) aanschuiven om toelichting te geven tijdens een gesprek met een klant. Goed informeren is tenslotte belangrijker dan proberen te overtuigen!

Voordelen voor relaties

Index People was in 2007 de eerste vermogensbeheerder met een passieve aanpak. Dat wil zeggen dat we juist niet proberen de markt te voorspellen, maar ernaar streven om alle beursgenoteerde beleggingen zo kostenefficiënt mogelijk in de klantenportefeuilles op te nemen. Zodat de klant meer rendement ontvangt en dit niet weglekt in het financiële sector.

We zijn gespecialiseerd in het samenstellen van zeer (kosten)efficiënte indexportefeuilles en in het selecteren van de beste indexproducten. Daarnaast monitoren, onderhouden en beheren wij de gekozen risicoprofielen om onze gemeenschappelijke relaties volledig te kunnen ontzorgen.

  1. Lage kosten
  2. Het rendement is echt voor de klant
  3. Professioneel
  4. Persoonlijk
  5. Super efficient beleggingsbeleid

Informatie voor de financieel adviseur

Een financieel adviseur krijgt een eigen accountmanager bij Index People die helpt bij een soepele onboarding van nieuwe klanten. Directe communicatie en korte lijnen zorgen voor een efficiënt intakeproces dat al binnen een dag afgerond kan zijn! Ook meer complexe relaties zoals stichtingen en zakelijke entiteiten zijn bij ons van harte welkom.

Onderzoek toont aan dat beleggers over het algemeen betere rendementen behalen wanneer zij zowel gebruikmaken van de expertise van een financieel adviseur als van een vermogensbeheerder. Wij zijn er dan ook een groot voorstander om op deze manier samen te werken. Wanneer een relatie via een financieel adviseur bij Index People gaat beleggen, dan komt deze in aanmerking voor een korting op de toch al scherpe tarieven van Index People. Het doel is om voor onze gezamenlijke relaties het beste resultaat te behalen.

Beheerd vermogenBeheervergoeding
Vermogen tot € 250.0000,70% 0,60%
Over het meerdere van € 250.000 tot € 1.000.0000,50%
Over het meerdere van € 1.000.000 tot € 2.500.0000,38%
Over het meerdere van € 2.500.000 tot € 5.000.0000,27%
Over het meerdere van € 5.000.0000,16%

Onze kosten zijn niet alleen laag maar ook zeer overzichtelijk. De dienstverlening van Index People is vrijgesteld van BTW. Daarnaast rekenen wij geen kosten voor maandelijkse stortingen en/of onttrekkingen. Zelfs de verkoop van de gehele portefeuille is geheel kosteloos. De klant betaalt alleen de toch al lage beheerfee.

Index People checkt regelmatig in nauwe samenwerking met de financieel adviseur of het door de klant gekozen risicoprofiel nog steeds passend is. Transparantie en goede communicatie is hierbij van groot belang.

Verschillende onderzoeken bevestigen keer op keer dat het vermijden van speculatie in combinatie met lage kosten en spreiding leidt tot betere rendementen op lange termijn. Een op duidelijke regels gebaseerd beleggingsbeleid zorgt voor rust, duidelijkheid en transparantie. Lees meer over onze rendementen:

Extra comfort

Index People biedt allerlei mogelijkheden om de administratieve belasting voor de financieel adviseur tot een minimum te beperken. Neem contact met ons op via [email protected] voor meer informatie over wat Index People op dat vlak kan betekenen.

Wij bieden een uitlegbaar beleggingsbeleid met vaste regels. Er wordt niet gespeculeerd met het vermogen van klanten waardoor het risico op tegenvallers, anders dan het marktrisico, tot een minimum beperkt wordt. Een belangrijk aspect want hiermee blijft het reputatierisico voor financieel adviseurs beheersbaar.

Duurzame portefeuilles

Naast onze standaardportefeuilles bieden we alle risicoprofielen tevens aan in duurzaam gescreende portefeuilles.

Bij de selectie van een beleggingsoplossing voor de duurzame portefeuilles staan ESG (Environmental, Social en Governance) aspecten centraal. Index People toetst of het ESG-beleid van een fonds gedegen genoeg is om opgenomen te worden in de duurzame portefeuilles. Zo moet het ESG-beleid van een fonds voldoen aan internationale normen en standaarden. Voor de duurzame portefeuilles worden uitsluitend duurzaam gescreende indexoplossingen (minimaal SFDR artikel 8) geselecteerd.

Meer weten? Lees meer over duurzaamheid:

Online portaal

Voor financieel adviseurs bieden wij een speciale inlogomgeving waarin zij real-time toegang hebben tot alle relevante informatie van gemeenschappelijke relaties. Belangrijke gegevens, zoals portefeuilleposities, rendementen en eventuele wijzigingen in het risicoprofiel van klanten kunnen direct worden geraadpleegd. Hierdoor zijn financieel adviseurs in staat om proactief te handelen en hun advies aan te passen aan de actuele situatie van hun klanten, wat bijdraagt aan een nog effectievere samenwerking tussen adviseurs en Index People.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van vermogensbeheer bij Index People? Samen zorgen we ervoor dat we het beste resultaat voor de klant behalen. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Samenwerken met Index People!

Overtuigd van ons beleggingsbeleid? Neem contact met ons op!