Nettorendementen Index People (fors) hoger dan markt

Vergelijkingssite Vermogensbeheer.nl houdt de prestaties van 70 Nederlandse grootbanken, private banks en zelfstandige vermogensbeheerders bij en vormt hiermee de Vermogensbeheer Rendement (VBR)-Index. Recent is het rendement van deze VBR-index over 2022 gepubliceerd voor verschillende risicoprofielen. De nettorendementen van Index People zijn voor al deze profielen (fors) beter dan de VBR-index.

De rendementen van Index People en de VBR-index over periode tot 31 December 2022

Nettorendementen Index People (fors) hoger dan markt

Bron: Vermogensbeheer.nl, Rendementen vermogensbeheerders (VBR-Index), 27-01-2023

Ook vergelijkingssite Finner berekent een eigen referentie index, de zogenaamde Pro NL index. Deze index bestaat uit ruim 50 partijen. In deze index worden de nettorendementen per kwartaal in kaart gebracht. Onderstaand ziet u de rendementen van Index People in een Neutraal profiel (kolom “Neutraal”) en de rendementen van de Pro NL index over heel 2022. Ook ten opzichte van deze index heeft Index People fors betere rendementen behaald.

Pronl

Het blad Investment Officer heeft de jaarlijkse vergelijking gedaan van de Neutrale portefeuilles van de grootbanken. ING-bank kwam daar als beste uit de bus met -11% netto na kosten. De Rabobank deed het niet best. Sterker nog, na Insinger Gilissen was dat het slechtste rendement met meer dan 15% in de min. Zoals je ziet heeft Index People met de -10,7% van het Neutrale profiel het dan ook zelfs beter (of minder slecht) gedaan dan de beste bank.

Prestaties neutrale beleggingsportefeuilles 2022

Prestaties neutrale beleggingsportefeuilles 2022

Rendement in procenten

Focus op lage kosten en juist NIET voorspellen heeft ook in 2022 weer geholpen en zichzelf bewezen.