Index People introduceert Pensioenbeleggen.nl

Bij Index People kunt u vanaf nu ook beleggen om een aanvullend pensioen op te bouwen. Index People introduceert hiervoor Pensioenbeleggen.nl. Binnen deze (fiscaal gefaciliteerde oplossing) bieden wij u de mogelijkheid om tegen zeer lage tarieven in onze volledig duurzame beleggingsportefeuilles uw aanvullend pensioen op te bouwen. Fiscaal gefaciliteerd wil zeggen dat bedragen die u inlegt (tot een bepaald maximum)  in mindering worden gebracht op het belastbaar inkomen waardoor er nu geen inkomstenbelasting over wordt betaald. Daarbij is het opgebouwde vermogen vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in box 3. Het is ook mogelijk om de waarde van een bestaande (lijfrente)polis of -rekening te laten overdragen naar een rekening bij Pensioenbeleggen.nl. Indien u in het bezit bent van een stamrechtpolis of -rekening dan kunt u de waarde van die polis of rekening eveneens laten overdragen naar Pensioenbeleggen.nl.

Lijfrente

Met een lijfrente bouwt u vermogen op als aanvulling op uw pensioen. U kunt jaarlijks uw beschikbare jaarruimte aan uw pensioenbeleggingsrekening toevoegen. Dit is het bedrag dat u van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk te sparen of beleggen als aanvulling op uw pensioen. Per kalenderjaar wordt bepaald wat dit bedrag is. Dit bedrag berekent u op de site van de Belastingdienst. Indien u meer wilt storten dan uw jaarruimte, dan kunt u mogelijk nog gebruik maken van de jaarruimte die u in de afgelopen zeven jaar niet hebt benut (uw reserveringsruimte).

Stamrecht

Een bijzondere vorm van beleggen voor uw pensioen betreft de stamrecht. Dit is bedoeld voor mensen die vóór 2014 een ontslagvergoeding (‘gouden handdruk’) hebben ontvangen en dit kapitaal hebben ondergebracht in een stamrechtpolis, een bankspaarrekening of in een stamrecht BV.

Waardeoverdracht bestaande lijfrente/stamrecht

Uw bestaande lijfrentepolis, (bancaire) lijfrenterekening of stamrechtrekening kunt u fiscaal geruisloos (zonder belasting te hoeven betalen) laten overdragen naar uw rekening bij Pensioenbeleggen. Wanneer u de waarde van een bestaande polis of rekening wilt inbrengen op uw rekening bij Pensioenbeleggen, dan is het wel belangrijk dat uw huidige polis of rekening dezelfde fiscaliteit kent als uw rekening bij Pensioenbeleggen. Indien u hierover twijfelt, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een financieel adviseur. Op www.pensioenbeleggen.nl/waardeoverdracht leest u meer informatie over de waardeoverdracht. Wij begeleiden u uiteraard graag bij dit proces.

Open nu uw pensioenbeleggingsrekening

Op www.pensioenbeleggen.nl leest u meer informatie over de dienstverlening en tarieven. U kunt hier ook volledig digitaal een rekening openen. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!