Een van de klassieke fouten die u als belegger kan maken

Een van de klassieke fouten die u als belegger kan maken is ingrijpen wanneer de beurzen stijgen of dalen door in- of uit te stappen. Dit komt door emoties die op deze momenten de overhand krijgen en het gedrag gaan beïnvloeden. Het handelen naar deze emoties is een van de manieren waardoor het uiteindelijke rendement wordt beïnvloed en in de meeste gevallen helaas in negatieve zin.

Bij Index People heeft u een eigen accountmanager die u kunt raadplegen op dit soort momenten, hij of zij zal ervoor zorgen dat u dit soort klassieke fouten voorkomt en helpt u aan het lange termijnplan te herinneren. Dit zorgt voor meer rust en, bij geen ingrijpen op basis van emotie, een beter rendement. Zelfs als u een keer op het juiste moment verkoopt dan heeft u maar de helft van het probleem opgelost. Een directe consequentie van die verkoop is dat u ook weer een goed instapmoment moet uitkiezen. Dat betekent dat u al twee keer achter elkaar een goede beslissing moet nemen op het juiste moment en die kans is bijzonder klein. Als u één van de beide keren het fout doet heeft dat een enorme negatieve impact op uw lange termijn rendement.

Benieuwd wat een van onze collega’s in uw situatie kan betekenen of hoe persoonlijk contact het verschil kan maken, neem gerust contact op via contact of 023 7114416.