Nieuwsbrief  apr 2018
Geachte nieuwsbrieflezer,
Hierbij ontvangt u de vernieuwde nieuwsbrief van Index People. In verband met de binnenkort in te voeren Europese privacy regels vernemen wij graag van u of u de vernieuwde nieuwsbrief wil blijven ontvangen. Mocht u voor 25 mei 2018 geen keuze hebben gemaakt, dan gaan we ervan uit dat u geen belangstelling meer heeft voor de nieuwsbrief. Wij zullen u dan uit het e-mailbestand verwijderen.

Via onderstaande knop kunt u uw voorkeur aangeven:
(Indien u reeds heeft aangegeven dat u de nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, dan is het niet nodig nog een keer uw voorkeur aan te geven.)

 
Ja / Nee
Index People ook in 2018 weer beoordeeld met 5 sterren
Jaarlijks wordt Index People door verschillende vergelijkingssites beoordeeld. Ook dit jaar zijn wij weer beoordeeld door Vermogensbeheer.nl en Beleggingsmatch. Beiden vergelijkingssites beoordelen ons met de hoogst mogelijke score, namelijk 5 sterren!
 
                    
Spanningen verdwijnen naar achtergrond
De angst voor een (langdurige) handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is wat afgenomen. Onder dreiging van nieuwe importtarieven lijkt China zich wat flexibeler op te stelling richting de Verenigde Staten. Ook de hoog opgelopen spanningen in het Midden-Oosten lijken af te nemen. Afgelopen maand kwam de spanning tot een hoogtepunt door de vermoedelijke aanval met gifgas door Syrië. Rusland en de Verenigde Staten stonden hierdoor lijnrecht tegenover elkaar en spraken dreigende oorlogstaal uit. Met de relatief beperkte vergeldingsactie van de Verenigde Staten is de rust enigszins teruggekeerd. Tot slot zijn ook de spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea weggeëbd. Mogelijk komt er een ontmoeting tussen Kim Jong-un en Donald Trump, waarbij Noord-Korea bereid lijkt te zijn om te praten over het stoppen van het nucleaire programma. Tot de ontmoeting plaatsvindt voert Noord-Korea in ieder geval geen rakettesten meer uit.
 
Amerikaanse economie stabiel, China blijft groeien
De economie in de Verenigde Staten blijft het goed doen. Het consumentenvertrouwen is nog steeds hoog. Dit blijkt onder andere uit de detailhandelsverkopen die harder dan verwacht zijn gestegen. Ook in de huizenmarkt zijn de ontwikkelingen nog steeds positief. De industriële productie tenslotte groeide over maart met 0,5%, ook een grotere stijging dan verwacht.
 
De groei van het Chinese bruto binnenlandse product bleef over het eerste kwartaal onveranderd op 6,8% per jaar. De groei van de industriële productie kwam uit op 6,5% en de detailhandelsverkopen liepen ten opzichte van een jaar geleden op met 10,2%.
 
In Europa waren er weinig noemenswaardige ontwikkelingen. De kerninflatie is 1%, dit cijfer is belangrijk voor het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De inflatiedoelstelling is nog altijd 2% per jaar. Op dit moment blijft het stimuleringsbeleid van de ECB nog nodig. Het is nog onduidelijk wanneer de ECB met de afbouw van het programma gaat beginnen.
 
Rendementen Index People
De behaalde rendementen in 2018 (sinds 1 januari) zijn op het moment van schrijven (26 april) -1,7% voor de behoudende portefeuilles, -2,0% voor de neutrale portefeuilles en -2,3% voor de meest offensieve portefeuilles. De rendementen zijn na aftrek van alle kosten.
 
Afwijkende bereikbaarheid tijdens paasdagen
Op de volgende dagen is Index People de gehele dag gesloten:
 
  • Koningsdag (vrijdag 27 april 2018)
  • Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei 2018)
  • Tweede Pinksterdag (maandag 21 mei 2018)
 
 
Bekijk onze aanpak
Beleggingsvoorstel aanvragen
Onze contactgegevens:
Index People
Lichtfabriekplein 1
2031TE Haarlem
Nederland
Telefoon: 023-7114416
E-mail: klantenservice@indexpeople.nl

Indien u onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen:

uitschrijven nieuwsbrief
 
Wilt u contact met ons? Klik hier
LinkedIn
Disclaimer
Copyright © 2018 Index People, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by MailChimp
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.